Wat een geslaagde avond! Afgelopen donderdagavond waren 29 genodigden te gast bij de Italiaanse wijnproefavond in de Trattoria van Giulio in Arnhem. De sfeer was erg gezellig. Wijn vloeide rijkelijk en de gerechten waren voortreffelijke bereid door Giulio en zijn sous-chef.


dagiulio9


Het menu bestond uit Vitello Tonnato als antipasto geserveerd met een frisse Lugana Limne van Tenuta Roveglia. Een Risotto con Gamberi al pesto (Risotto met garnalen en pesto) geserveerd met een fruitige Via del Campo Falanghina van Quintodecimo als primo piatto. Als secondo werd een Cervo al sambucco e cotognata (Hert met truffelpuree, marmelade van kweepeer en vlierbessensaus) geserveerd met een krachtige Barolo van de familie Seghesio. Tenslotte als Formaggio een Caprino tiepido al miele tartufato (Verse geitenkaas met truffelhoning), geserveerd met de dessertwijn Recioto di Soave van wijnhuis Tessari. 


giulio_wijnproefavond  giulio_wijnproefavond2


Zowel de wijnen die gecombineerd waren met de gerechten als de andere geproefde wijnen werden zeer goed ontvangen door de gasten.


Het was een zeer smakelijke avond en zeker voor herhaling vatbaar.


Molti grazie e cordiali saluti,
Mark Geessink e Giulio Canu